Köpa och äga

Att köpa och äga en BokBytarBox

Om du vill ha en egen Bokbytarbox där du kan utbyta böcker och boktips kan du beställa en här.

Som bokbytarboxägare tar du förhoppningsvis hand om din box, så att de som hittar dit blir nöjda och glada. Det enda du behöver göra via den hemsida som tillhör boxen, är att bevaka och godkänna eller ta bort det som kommer in via Gästboken. Om du vill engagera dig mer och har intresse och kunskap, så går det att lägga till möjligheten att göra egna inlägg på sidan (som en blogg).

Tänk igenom placeringen av din bokbytarbox. Den ska ju vara lättillgänglig utan att vara i vägen. Om du inte äger marken där den ska placeras bör du höra med markägaren. Tänk på att man inte får placera föremål som kan anses vara brandfarliga eller störa utrymningsvägar i allmänna utrymmen så som t.ex. trapphus. Det är du som äger och ansvarar för din bokbytarbox.

Material och mått

Den hantverksmässigt gjorda Bokbytarboxen är tillverkad i trä och målad i traditionell linoljefärg.

  • Mått ca 70 x 35 x 35 cm.
  • Målad med traditionell linoljefärg och tak med tjärpapp.
  • På baksidan finns fästen för att hängas på t.ex.vägg eller staket. Men den händige kan säkert ordna så att den går att fästa på en egen stolpe i stället.
  • Det ingår ett flyttbart hyllplan.

Bokbytarboxen finns nu i två färger: Faluröd med vita knutar eller Guldgul med vita knutar. Vill du hellre sätta din egen prägel på din bokbytarbox går den även att beställa enbart grundmålad (vit linoljefärg utspädd med linolja).

På insidan av dörren till boxen finns information om vad en Bokbytarbox är. Här finns även det unika id-nummret för boxen och adressen till hemsidan både i text och som QR-kod. Här finns också plats för bokmärken. På bokmärkena finns information om Bokbytarbox, webbadress och QR-kod. 50 bokmärken ingår i leveransen av bokbytarboxen.

Pris och frakt

Bokbytarboxen skickas mot postförskott som inrikes paket. Du betalar när du hämtar paketet på ditt paketutlämningsställe. Ej uthämtat paket kommer faktureras med 1 000 kr. Alternativt kan du göra en förskottsbetalning. Då skickas bokbytarboxen till dig när betalningen kommit in och boxen är färdig. Ange vid beställning om du vill göra en förskottsbetalning, så skickar vi en faktura till den e-post-adress du uppgett.

Priset på en Bokbytarbox är:  2 600 kr (inkl. moms exkl. frakt)
Frakt och avgift för postförskott tillkommer. Med reservation för ändringar är denna för närvarande 625 kr (inrikes paket 525kr + postförskott 100 kr).

I priset på Bokbytarboxen ingår en hemsida med Gästbok, Boktips (ge och läsa) och möjlighet att som ägare göra egna inlägg. Denna är kostnadsfri första året. Kostnader för att driva denna kommer tas ut som en årsavgift (ej ännu fastställd men ca 50-80 kr/mån). Det första året är gratis och det är frivilligt att fortsätta, ingen bindning.

Leveranstid och ångerrätt

Tillverkningen av din Bokbytarbox påbörjas när din beställning kommit in till oss. Beroende på arbetsbelastning kan detta arbete ta ca 5-10 arbetsdagar. Dagen innan den färdiga bokbytarboxen skickas, får du ett sms och mail. Fram till att den skickas har du möjlighet att kostnadsfritt ångra köpet. Meddela detta via mail, sms eller telefon eller svara på det mail eller sms du får dagen innan vi skickar boxen. Ej uthämtat paket kommer faktureras med 1 000 kr.

Den unika hemsidan för din bokbytarbox läggs upp samtidigt som tillverkningen av den fysiska bokbytarboxen. Du får ett mail med en länk för att skapa ett eget lösenord för inloggning, i samband med att boxen skickas. Du får även instruktioner om hur du går tillväga för att logga in och hanterar Gästboken.

Till beställningsformulär ⇒